top of page
  • Writer's pictureKalvokissa

Maailman helpoin ketolounassalaatti


Olen tätä salaattia mussuttanut ennen ketoiluakin, koska tää on vaa niin paras! Se on niin herkullinen salaatti ja se ei oikein kaipaa mitään, mutta sitä on helppo muunnella jos niin haluaa kuitenkin.


Kaikki lähti ihastumisesta Caprese salaattiin, joka on siis kutakuinkin pelkkää tomaattia, basilikaa ja mozzarellaa. Yleensä vielä loraus balsamicoa. Miten helppo voikaan salaatti olla? pilkkoo tomaatti ja mozzarella, asettele lautaselle, sirottele basilikan lehtiä päälle ja lopuksi lorauttele jotain päälle. Päälle olen lorautellu balsamicon sijaan oliiviöljyä tai hamppuöljyä ja päälle vielä ripaus rouhittuja siemeniä. Siis voiko olla helpompaa salaattia?


Lähdin tekemään omaa versiota, sillä basilikan lehdet eivät tuo tarpeeksi makua mun mieleen ja en aina kaipaa mukaan tomaattia. Näin syntyi omanlainen Caprese.


Tarvitset vain:


- Lehtivihreää (itse käytän pinaatinlehtiä ja rucolaa)

- Mozzarellaa

- Pestoa.

Jos on kotitekoista pestoa niin voit vielä paremmin päättää mistä hyvistä aineksista sen teet kuten esim. nokkospesto.

- Jos haluat voit toki lisätä tomaattia, mutta ilmankin on musta aivan ihanan herkullista peston ja mozzarellan ansiosta. Jos haluat minimoida hiilarit niin tomaatin poisjättäminen toimii siihen.


Helpottaakseen kuljetusta niin heitä rasiaan lehtivihreät. Mozzarella voi kulkea paketissaan ja pesto erikseen purkissaan. Kun on aika evästää niin rasia auki, kaada mozzarellan liemi pois, revi mozzarella palasiksi ja lisää pesto. Sekoita ja herkkullinen salaatti on valmis.


Ei mitään pilkkoamisia, ei mitään keittämistä eikä mitään muuta ylimäärästä. Voit vielä lorauttaa päälle hamppuöljyä ja hampunsiemeniä niin näin saat lisää rasvoja kuitenkin säilyttäen salaatin herkullisena.


Voit toki käyttää kapryylihappoa tai mct-öljyä jos haluat.


Tästä löydät luomulaatuiset hampunsiemenet, myös kuorittuna! Itse pidän kuorineen hampunsiemenistä sillä ne lisäävät rapeutta. https://track.adtraction.com/t/t?a=1185117486&as=1323558502&t=2&tk=1&url=https://www.fitnessfirst.fi/catalogsearch/result/?q=hampunsiemen


Näin helppoa se on! Entinen hunajaämpäri täyteen rehuja ja menoks. Varsinkin jos töistä jo löytyy pestoa ja mozzarella! <3


Kokeile kyseistä reseptiä ja täggää mut instagramis @kalvokissa ja kerro kokemuksesi. <3



425 views0 comments

Comments


bottom of page